Obsolete

componenten, controllers, harddisk, optical drivers en tapedrives, die niet meer in productie zijn, kan CompuParts vaak nog voor u vinden.

Hoe vaak komt het niet voor, dat tijdens een automatiseringsproject, de onderdelen, die eerder al gecertificeerd werden, tijdens de uitrol van het project niet meer geproduceerd worden.
Soms kunnen vervangende producten gebruikt worden, maar dit betekent dat deze opnieuw gecertificeerd dienen te worden. Soms is het zelfs nodig de software aan te passen aan het nieuwe product. Resultaat extra vertragingen en hogere kosten.
Kortom, soms is het sneller en goedkoper om toch de eerder gecertificeerde onderdelen te gebruiken.

Enkele stuks kunnen vaak nog wel gevonden worden op de tweedehands markt, maar wanneer het om grotere aantallen gaat van bij voorkeur nog ongebruikte spullen wordt het een heel ander verhaal.

CompuParts kan dit werk voor u uit handen nemen. CompuParts heeft goede contacten met leveranciers en distributeurs uit de hele wereld.

Natuurlijk kunt u ons ook inschakelen als er een defect onderdelen, bij voorkeur, vervangen dient te worden door een identiek product. Denk hier bijvoorbeeld aan een defecte en niet meer in productie zijnde harddisk in een RAID systeem. Plaatsing van een nieuwe schijf met een gelijke capaciteit kan het gehele RAID systeem doen crashen, als bijkt dat de nieuwe schijf wel ongeveer even groot is, maar net enkele sectoren kleiner blijkt te zijn.
Een andere mogelijkheid is, dat u destijds gekozen heeft voor betrouwbare harddisks en deze lijken het eeuwige leven te hebben. Wat nu als de RAID controller het begeeft? Vervangen door een nieuwer, nu beschikbaar type, betekent bijna altijd dat het RAID systeem weer vanaf scratch opgebouwd dient te worden en dat de data vanaf de laatste beschikbaar backup teruggezet moet worden. Met andere woorden, verlies van recente data, tijd en uw energie.

Ook gebeurt het te vaak dat er van de data steeds netjes een backup werd gemaakt. Maar op het moment dat de oude data nodig is, de lang niet gebruikte drive het begeeft. Een nieuwe blijkt dan niet meer geleverd te kunnen worden.Denk hier aan tape streamers, magneto optical drives etc.

Veel klanten hebben wij al kunnen helpen met:
- Adaptec SCSI controllers
- Mylex RAID controllers
- AMI / LSI RAID controller
- alle bekende  harrdisk merken
- Fujitsu en Sony MO drives
- diverse merken tapestreams
- motherboards van verschillende merken, met een bepaald aantal specifieke slots of een form-factor, die niet meer gangbaar is.

Neem contact op om te horen wat CompuParts voor u kan doen.